Meclis Başkanı ile görüşen CHP: “Enis Berberoğlu görevine dönecek”

Meclis Başkanı ile görüşen CHP: “Enis Berberoğlu görevine dönecek”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu’nun görevine döneceğini açıklayarak "Meclis Başkanı, mahkemenin alacağı kararı bir fezleke olarak gördüğü için bu fezleke karma komisyona gittiğinde Berberoğlu’nun milletvekilliğini kazanmış olacağı görüşünde olduğunu söyledi” dedi.

CHP  Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’dan oluşan heyet Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü. 

Görüşme sonrası TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özkoç, “Anayasa Mahkemesi’nin kararının bir an önce fiiliyata geçmesi gerekiyor. Meclis Başkanı, ‘AYM kararlarını tüm kurumlar uygulamak zorundadır, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de tahmin ediyorum ki bu doğrultuda karar alacağı düşüncesindeyim’ dedi. Bu karar açıklandıktan sonra, biz bu kararı TBMM Karma Komisyonu’na göndereceğiz, görevimizi yerine getirmiş olacağız, fiilen de Enis Berberoğlu milletvekilliği görevine başlamış olacak" dedi. 

CHP heyetine olumlu görüş bildiren Meclis Başkanı Şentop, sabah saatlerinde ise AYM’nin Enis Berberoğlu kararıyla ilgili "AYM tabiri caizse bir çağrı, bir bildiri yapıyor. Bu AYM’nin görev ve yetkileri arasında yok" demişti.

 

Gündem