Meclis önünde meslek yasasını protesto etmek isteyen öğretmenlere polis engeli

Meclis önünde meslek yasasını protesto etmek isteyen öğretmenlere polis engeli
Meslek yasasını protesto etmek isteyen öğretmen ve bunu haberleştiren gazeteciler, Meclis kapısı önünde polis tarafından engellendi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif bugün Meclis Genel Kurul'un gündemine gelecek. Teklif öğretmenlik mesleğinin “uzman öğretmen”, “başöğretmen” gibi sınıflandırılmasını da içeriyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, TBMM’ye sunulan kanun teklifinin gerek biçimi, gerekse sınırlı içeriği açısından bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu belirten Eğitim-İş, kanun teklifinin geri çekilmesi talebiyle Meclis Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Sendika üyelerinin, teklifin geri çekilmesini talep etmek için yapmak istediği açıklama çevik kuvvet engeline takıldı. Açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, basına da müdahale ederek, görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

‘BİR TENEFÜS ARALIĞINDA HAZIRLANABİLECEK TEKLİF’

Polisin müdahalesinin ardından Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, CHP Milletvekilleri ile birlikte Meclis kapısı önünde açıklamalarda bulundu. Polisin tutumunu eleştiren Özbay şunları kaydetti:

“Bugün Meclis’in en tepesinde ‘Egemenlik milletindir’ yazar. Biz de bu milletin bir parçasıyız. Bu milletin aydınlatılması anlamında önemli bir mücadele yürüten öğretmenleriz. Öğretmenleri ilgilendiren bir meslek kanunu Meclis’te görüşülüyor. Ne Meclis’in önünde ne de içerisinde bir söz söylememize tahammül edilemiyor. Kendi yandaşlarınızla büyüttüğünüz sendikayı da alın yanınıza, eğer bir kişi bu kanuna sahip çıkarsa gerçekten başka söze de gerek kalmayacak. Kimsenin kabul etmediği, 12 maddeye sıkıştırılmış, bir teneffüs aralığında hazırlanabilecek, öğretmenleri kategorize eden, ayrıştıran ve en tehlikelisi idareye birçok yetkiyi devreden tekliften bahsediyoruz. Bu taslak bu haliyle hem iş güvencemizi tartışılır hale getirecek hem de iş barışını bozacaktır.”

Öte yandan Eğitim-Sen’de saat 13.00’te Meclis’in Dikmen Kapısı’na gelerek kanun teklifinin geri çekilmesi için açıklama yapacağını duyurdu.

Gündem