TBMM Genel Kurulu'nda hamburger tartışması: 'Bay Kemal hamburger yedi ama yetim hakkı yemedi'

TBMM Genel Kurulu'nda hamburger tartışması: 'Bay Kemal hamburger yedi ama yetim hakkı yemedi'
TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın Azerbaycan tezkeresi görüşülürken, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Emrah, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin eleştirisine cevap verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Karayel’e “Bay Kemal hamburger yemiş. Ben de soracaktım cheeseburger mi diye. Ama Bay Kemal yetim hakkı yemedi, devleti beşli çeteye peşkeş çektirmedi. Bay Kemal oğluna buradan dolar yollatıp, kızına ABD’de gökdelen diktirmedi. O gökdelenin hesabını vereceksiniz” karşılığını verdi.

“AYNAYA BAKIN”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Karayel’e yanıt vererek, “Recep Tayyip Erdoğan hiçbir resmi sıfatı yokken, ABD Başkanı Bush ile ne görüştü, niye gitti? Bush ile kaç defa görüştü, ABD’ye hangi taahhütleri verdi” dedi. Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rahip Brunson olayında söylediklerini anımsatarak, “O rahibi bir yere göndermem diyen Erdoğan, kuzu kuzu rahibi özel uçakla neredeyse paket servis Trump’a göndermiştir. Bu konularda bize söyleyecek lafınızın olması için önce arkada aynalar var, aynaya bakın” diye konuştu.

Altay, “Bay Kemal hamburger yemiş. Ben de soracaktım cheeseburger mi diye. Ama Bay Kemal yetim hakkı yemedi, devleti beşli çeteye peşkeş çektirmedi. Bay Kemal oğluna buradan dolar yollatıp, kızına ABD’de gökdelen diktirmedi. O gökdelenin hesabını vereceksiniz” diye vurguladı. (ANKA)

Politika