Meclis'i karıştıran 'firma': Hangi partiye gittiler?

Meclis'i karıştıran 'firma': Hangi partiye gittiler?
Tüketicilerle ilgili yasa teklifi görüşmelerinde ilginç tartışma yaşandı. CHP'li Dinçer, "Bir firma günlerdir geziyor, komisyon üyelerinin peşinde" dedi.

Kısa Dalga - AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

'Bir firma günlerdir burada'

Teklifin görüşmeleri sırasında ilginç tartışma yaşandı. CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, bu kanunun ihracatı desteklemek amaçlı yapıldığını düşünmediğini belirterek, "Bir firma zaten günlerdir burada geziyor, komisyon üyelerinin peşinde" dedi.

'Size geldiler, gelmediler' tartışması

AA'nın aktardığına göre Komisyon Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, insanların töhmet altında bırakıldığını belirterek, Komisyon üyelerine "Size geldiler mi?" diye sordu. Varank'ın "Bir tek CHP'ye geldiler herhalde" demesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Bize gelemezler." karşılığını verdi.

Emir, Varank'ın bu ifadeleri üzerine Komisyon Başkanı olarak tartışmaya neden katıldığını sordu ve "Ben de görüşümü ifade etmek istiyorum" diyerek konuşabileceğini söyledi.

Varank'ın "Bu benim usulüm, var mı itirazınız?" demesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Emir, "Var, iç tüzüğe uyacaksınız." karşılığını verdi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi