Meclis’in hazır gündemi memur ve emekliler, beklenen gündemi EYT

Meclis’in hazır gündemi memur ve emekliler, beklenen gündemi EYT
Meclis bu hafta, memur ve emekli maaşlarında yapılacak artışa ilişkin yasayı görüşecek. EYT düzenlemesinin de Meclis’e sunulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu hafta, memur ve emeklilere yapılacağı açıklanan maaş artışlarına ilişkin yasa teklifini ele alacak. EYT düzenlemesinin de bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarına ilişkin düzenleme bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak. Teklif, komisyonda görüşüldükten sonra yarın çalışmalarına başlayacak olan Genel Kurul’a gönderilerek yasalaşacak.

Teklifte, kamu görevlilerinin aylıklarının yanında, yaşlılık ve ölüm aylıklarında yüzde 30 oranında artış yapılmasını içeren hüküm bulunuyor. Teklifin emeklilere ilişkin maddelerinde de malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları için asgari ödemenin 5 bin 500 TL olmasına ilişkin öneri yer alıyor.

EYT düzenlemesinin sunulması bekleniyor

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) emeklilik koşullarını içeren yasa teklifinin de bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Meclis’in bu haftaki önemli gündem maddelerinden biri de dokunulmazlıklar. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren fezlekeleri Çarşamba günü ele alacak.(Kısa Dalga)

Gündem