Meclis'te 5 liraya yediğiniz kuru fasulyeyi nereden alıyorsunuz? Biz de alalım

Meclis'te 5 liraya yediğiniz kuru fasulyeyi nereden alıyorsunuz? Biz de alalım
CHP Ekonomi Masası heyeti bugün Maslak Oto Sanayisi esnafıyla buluştu. Esnaf, "Meclis’te 5 TL’ye yediğiniz kuru fasulyeyi nereden alıyorsanız, bize de söyleyin, biz de oradan alalım. Ben neden 50 liraya alıyorum” dedi.

CHP Ekonomi Masası heyeti bugün Maslak Oto Sanayisi esnafıyla buluştu. Esnaf Hakan Altun, “Esnaf aç. Meclis’te 5 TL’ye yediğiniz kuru fasulyeyi nereden alıyorsanız biz de söyleyin biz de oradan alalım, ben neden 50 liraya alıyorum” dedi.

CHP heyeti, Maslak Oto Sanayi Sitesi ziyaretinde ilk olarak Oto Sanatkarlar Odası’nda esnaf ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda CHP Milletvekilleri Gökan Zeybek, İlhan Kesici, Tahsin Tarhan, Sevim Yalınkılıç ve Aykut Erdoğdu esnafların sorunlarını dinledi.

İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Keskin oto sanayide krizin derinleştiğine işaret etti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in moderatörlüğünü yaptığı toplantının açılışında konuşan CHP Milletvekili Gökhan Zeybek, 81 ili kapsayan Ekonomi Masası çalışmaları kapsamında bugün oto sanatkârlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Zeybek, "Yıllardır bu mesleği yapanların bugün hem ekonomik sıkıntılarla, hem de pandeminin etkisi ve marka tescilli ve bakım servislerinin yarattığı ağır tehditler ve sigorta şirketlerin yarattığı sorunları dinlemek için geldik” dedi.

İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da “Esnaf son dönemde bu yeni düzende neo-liberal düzende esnaf ekonominin yükü gibi algılanıyor" ifadesini kullandı.

"Esnaf aç"

Maslak Oto Sanayi Sitesi’ esnaflarından Hakan Altun da yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlatırken, “Esnaf aç. Meclis’te 5 TL’ye yediğiniz kuru fasulyeyi nereden alıyorsanız biz de söyleyin biz de oradan alalım” dedi.

Memleketinin Hatay olduğunu ifade eden esnaf, "Pamukta çocuğu evlendirecektik pamuk bitti. Buğdayda çocuğu evlendirecektik buğday bitti. Eğer çiftçi bitmişse ülke bitmiştir. İşlerin nasıl olduğu belli. Herkes kan ağlıyor" diye konuştu.

(ANKA)

Ekonomi