Meclis'te kritik Şentop-Soylu görüşmesi

Meclis'te kritik Şentop-Soylu görüşmesi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla görüştü. Şentop'un Soylu'ya "Ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim açıkla" demesinin ardından ilk görüşme bugün gerçekleşti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğuna yönelik tartışmaların odağındaki iki isim Şentop ve Soylu Meclis'te biraraya geldi.  

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, iddiayı ortaya atan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Meclis Başkanı Şentop, makamında İçişleri Bakanı Soylu'yu kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrası açıklama yapılmadı. 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Özışık kardeşlerin kendisine Peker arasında aracılık yaptığı iddiasıyla ilgili konuşurken “Benim haberimin olması benim idam ediliyor olmam anlamına geliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Keklemişler ben ne yapayım. Kim keklediyse hesabını oradan sorsun. Ayda kime 10 bin dolar gönderiyorsa, hangi siyasetçiye oradan sorsun. Hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyor. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş” demişti.

Soylu, bu siyasetçinin kim olduğuna ilişkin kamuoyu ve muhalefetin ısrarlı sorularına rağmen bir isim vermekten kaçınmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop da iddiayla ilgili Soylu'ya yazı göndermişti.

Yazıda, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti. (DHA)

Gündem