Mecliste 'transfer sezonu' başladı mı?

Mecliste 'transfer sezonu' başladı mı?
İYİ Parti kurmayları, AKP’den transferlerin devam edeceğini bildirdi. TBMM kulislerinde ayrıca, AKP’den “çok önemli isimlerin” CHP ile görüştüğü, seçimlerden önce bu isimlerin CHP’ye katılacağı iddiası da dillendirildi.

MAHMUT AYDIN

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasından sonra AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın sürpriz şekilde partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye katılması geçmiş dönemlerde sık sık yaşanan “milletvekili transferleri”ni gündeme getirdi. Görünen o ki seçim sürecinde bu transferler hız kazanarak devam edecek.

RTÜK üyesi Taha Yücel 28 Haziran’da başka bir göreve atanınca RTÜK üyeliğinden istifa etti. Yücel’in istifasıyla TBMM’de aritmetiğe göre boşalan RTÜK üyeliği İYİ Parti’ye düştü. Ancak RTÜK Başkanlığı Yücel’in istifasıyla ilgili bilgiyi TBMM Başkanlığına göndermedi. Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin 19 Ekim günü AK Parti’ye katılmasıyla boşalan RTÜK üyeliği kontenjanı yeniden AKP’ye geçti. Aynı gün RTÜK Başkanlığı da saat 23.58’de Taha Yücel’in istifasını TBMM Başkanlığı’na gönderdi.

AKP’li Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye katılmasıyla dengeler tekrar değişti. AKP, Fakıbaba’nın istifasını noter onaylı isterken, TBMM Başkanlığı da Fakıbaba’nın istifasını akşam saatlerine kadar işleme almadı. Bütün bu gelişmeler yaşanırken, Meclis kulislerine 25 Ekim Salı günü RTÜK üyeliği seçimi yapılacağı bilgisi geldi. İYİ Parti kurmayları gelişmelere tepki göstererek, “Hakkımız olan üyelik verilmezse Genel Kurulu kilitleriz” restini çekti. Daha sonra RTÜK seçimlerinin ertelendiği açıklandı.

İYİ PARTİ-AKP GÖRÜŞMESİ

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun, AKP TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret ederek RTÜK üyeliği konusunda partisinin taleplerini ilettiği bildirildi. Dervişoğlu’nun Yılmaz’a “bir RTÜK üyeliği için bunu yapmayın 20 yıldır iktidardasınız, bir üyeliğiniz eksik olsa ne kaybedersiniz? Mesela CHP’den 5 milletvekili bize geçse ne yapacaksınız?” dediği aktarıldı.

Akşam saatlerinde RTÜK üyeliğinde ibrenin İYİ Parti’nin lehinde döndüğü bilgisi aktarıldı.

TRANSFERLER DEVAM EDECEK

İYİ Parti kurmayları, AKP’den transferlerin devam edeceğini bildirdi. Fakıbaba’nın 26 Ekim Çarşamba günü İYİ Parti grubunda rozet takmasından sonra her hafta bir katılım planlandığı ifade edildi. İYİ Parti’ye AKP’nin “önemli isimlerinin” de katılacağı bildirildi.

İYİ Parti’li bir kurmay, “katılımlarla Partimizin merkez sağa yerleşmesini hızlandırmayı ve seçimlerde yüzde 30 oy oranına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

TBMM kulislerinde, AKP’den “çok önemli isimlerin” CHP ile görüştüğü, seçimlerden önce bu isimlerin CHP’ye katılacağı iddiası da dillendirildi.

Özel Haber