Meclis'teki kavga nedeniyle 4 vekilin maaşından 95 bin TL kesilecek

Meclis'teki kavga nedeniyle 4 vekilin maaşından 95 bin TL kesilecek
Meclis’te 2023 bütçe görüşmesinde fiili saldırı, küfür ve hakaretler nedeniyle CHP, HDP, İYİ Parti ve AKP’li 4 milletvekilinin maaşından toplam 95 bin lira ceza kesilecek ve Hazine’ye aktarılacak.

Arbede ve kavga yaşanan Meclis Genel Kurulu’nda disiplin cezaları peşi sıra geldi.

Posta’da yer alan habere göre, arbede sırasında küfür ettiği tutanaklara geçen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e kınama cezası verildi.

HDP Mersin Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Sizin partiniz ve bakanlığınız mı iffetsiz?” sözlerine ise öncelikle kendi partisinden itiraz geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Gergerlioğlu’ndan “iffet” sözünü düzeltmesini istedi. Gergerlioğlu gönüllü olmayınca Beştaş, “Hayır, bunu kabul etmiyoruz” diye ısrar etti. Ardından Gergerlioğlu, “Ben kimseyi iffetsizlikle suçlamadım” dese de kınama cezası aldı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’a iki birleşim geçici çıkarma cezası verildi.

Kavgada yaptığı hareket nedeniyle İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a da kınama cezası verildi. Kınama cezası alan üç milletvekilinin maaşından 19’ar bin lira, Işık’tan ise maaşının üçte ikisine karşılık gelen 38 bin lira kesilecek.

Gündem