Ülkü Ocakları'ndan karalahana eylemi: En kötü yemek listesinde olmasına tepki

Ülkü Ocakları'ndan karalahana eylemi: En kötü yemek listesinde olmasına tepki
Rize'de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri, Taste Atlas tarafından hazırlanan Dünyanın En Kötü Yemekleri listesinde 'karalahana çorbasının' yer verilmesine, çorba ikramı yaparak tepki gösterdi. Dün de TBMM Lokantasındaki mönüde karalahana çorbası ikram edildi.

Taste Atlas, Dünyanın En Kötü Yemekleri Listesi hazırladı.

Listede Türkiye'den, Karadeniz'e ait 'karalahana çorbası' ve Malatya'ya ait 'kaymaklı kayısı' da yer aldı.

Meclis mönüsünde karalahana çorbası

Karalahana çorbasının listeye girmesi Karadenizlilerin tepkilerine neden oldu. Çok sayıda Karadeniz kenti söz konusu listeye tepki gösterirken, dün de TBMM Lokantasının mönüsünde karalahana çorbası ikram edildi.

meclis-monu.jpg

Bugün ise Rize Ülkü Ocakları Başkanlığı, kent merkezine karalahana kazanları koyup vatandaşa ikram ederek listeye tepki gösterdi.

Karadeniz'de sevilerek tüketilen yemeğin karalanmasına karşı çıkan vatandaşlar da, bahse konu listeye tepki gösterdi. Kentte dağıtılan 1000 kase karalahana çorbası kısa sürede tüketildi.

"Yöresel yemeğimizin karalanmasına izin vermeyiz"

Rize Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, karalahana çorbasının Karadeniz bölgesinin önemli bir yöresel lezzeti olduğunu ifade ederek, "Bölgemize özgü yöresel yemeğimizin karalanmasına izin vermeyiz. Dünya halkı çıkıp gelin ve burada yemeğimizi deneyin. Bakın görün ve o zaman kararınızı verin. Bu anketin sonucu bizim için hiçbir önem taşımıyor. Biz Rize'deki vatandaşlarımızla bu yemeği yiyoruz. Atalarımız, dedelerimiz bu yemeklerle büyüyüp bu yemeklerle bizleri büyütmüşler. Trabzon'dan Artvin'e kadar bu yemek yöresel bir yemek olmuştur. Bu yöresel yemeğimize de biz her zaman sahip çıkarız. Bizi bu şekilde kimse karalamasın. Bizim bu yemeği dağıtmamızdaki amaç bu yemeğin lezzetsiz bir yemek olmadığını vatandaşlarımızla birlikte göstermektir." dedi.

rize-ulku-ocaklari-baskani.jpg

Karalahana çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler: 1 demet karalahana, 200 gr haşlanmış barbunya, 2 soğan, 4 su bardağı su, 1 su bardağı tane mısır, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1~2 acı kuru kırmızıbiber, tuz, karabiber.

Yapılışı: İlk olarak karalahanayı ince ince doğranır ve üzerine tuz serpip biraz ovulur. Bu esnada tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtılır. Üzerine önceden doğranmış yemeklik soğanları ekleyip sotelenir. Soğan yumuşayınca karalahana ilave edilir. Karışımın içerisine 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakılır. Karalahanalar yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve mısırı eklenir . Yaklaşık 7-8 dakika kaynayan karışım sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır. (DHA)

karalahana.jpg

Yaşam