Medipol’e bir kıyak daha: Göksu Mesire Alanı artık Medipol Üniversitesi’ni kuran TESA Vakfı'nın tesis alanı

Medipol’e bir kıyak daha:  Göksu Mesire Alanı artık Medipol Üniversitesi’ni kuran TESA Vakfı'nın tesis alanı
İstanbul Beykoz’daki Göksu Mesire Alanı, İBB Meclisi’nde AKP'li üyelerin oylarıyla Medipol Üniversitesi’ni kuran TESA Vakfı için ‘eğitim tesisi’ alanına dönüştürüldü. Karara, CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, yapılaşmaya uygun olmayan Beykoz Göksu Mesire Alanı, AKP Grubu’nun çoğunluk oyuyla, İstanbul Medipol Üniversitesi’ni kuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı için “eğitim tesisi” alanına dönüştürüldü. Karara, CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu verdi.

İBB Meclisi'nin ekim ayı toplantısında ele aldığı konular arasında “Beykoz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 2. Etap Plan Değişikliği”ne yapılan itirazlar da yer aldı. Sözkonusu itirazlardan biri, Beykoz Kavacık'ta bulunan ve Medipol Üniversitesi’nin güney bitişiğinde yer alan 37 ada 63 parselle ilgili oldu. Sözkonusu 28 bin 420 metrekarelik parsel, 2009 tarihli imar planlarıyla “Göksu Mesire Alanı” olarak belirlenmişti. Hazine'ye ait parsel, 17 Aralık 2018 tarihinde yapılan plan değişikliği ile “eğitim tesisi” alanına dönüştürülmüştü.

İTİRAZ EDİLDİ

İBB Meclisi, Eylül 2021’de Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün “Yerleşime Uygunluk Haritaları”nda sözkonusu parseli, yapay dolgu problemi nedeniyle "yerleşime uygun olmayan alanlar” arasında göstermesi gerekçesiyle yeniden “mesire alanı” statüsüne almıştı. Yapılaşmaya konu edilemeyeceği için “mesire alanına” dönüştürülen parselle ilgili yeniden itiraz edildi. İBB Meclisi'ndeki AKP Grubu bu kez, 2018’deki plan kararlarına dönülmesine karar vererek, Göksu Mesire Alanı'nın yeniden “eğitim tesisi” alanına alınmasını sağladı. Karara, CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu verdi.

BAKANIN VAKFINA TAHSİS

“Göksu Mesire Alanı” olmaktan yeniden çıkartılan sözkonusu 28 bin metrekarelik 37 ada 63 parsel, Medipol Üniversitesi’ne tahsisli 160 bin metrekarelik 37 ada 121 parselin güney bitişiğinde bulunuyor. 63 no’lu parsel 31 Aralık 2021 tarihinde 49 yıllığına, Medipol Üniversitesi’nin kurucusu olan TESA Vakfı’na tahsis edildi. Kavacık bölgesinde başka parseller de daha önce Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. TESA Vakfı’nın kurucusu olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dönem Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanlığı’nı da yapmıştı. (ANKA- Birgün)

Gündem