Mehmet Ali Yalçındağ: "Hedefimiz Çin’e ucuz iş gücünde alternatif olmak değil"

Mehmet Ali Yalçındağ: "Hedefimiz Çin’e ucuz iş gücünde alternatif olmak değil"
Türkiye'nin Çin'e ucuz iş gücü alternatifi olmak yerine 'teknoloji üreten Çin'i kendisine model alması gerektiğini söyleyen TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türk iş dünyasının hedefinin sadece tedarik zincirinde değil değer zincirinde de üst seviyelere ulaşmak olduğunu kaydetti.

Dünya Gazetesi'nden Handan Sema Ceylan'ın haberine göre, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/ Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Türk iş dünyası olarak hedefimiz Çin’e ucuz iş gücü anlamında alternatif olmak değil. Teknoloji üreten Çin’i kendimize model almamız gerekiyor. Artık hedefimiz tedarik zincirinde olduğu gibi değer zincirinde de en üst seviyelere ulaşmak” açıklamasını yaptı.

Bir grup basın mensubuna açıklamada bulunan TAİK Başkanı Yalçındağ, özetle şunları söyledi: “Türk iş dünyası olarak hedefimiz Çin’e ucuz iş gücü anlamında alternatif olmak değil. Teknoloji üreten Çin’i kendimize model almamız gerekiyor. Bölgesel ve küresel gelişmeleri yakından takip eden, sınıfının en iyisi teknoloji ile donatılmış, iyi eğitimli ve kalifiye insan kaynağını yöneten ve dünyanın dört bir tarafından gelen taleplere anında cevap verebilecek dinamizme sahip bir noktaya yürüyoruz.”

TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Halkbank şüphesiz Türk-Amerikan ticari ilişkileri için önemli bir bankadır. Türk ekonomisi içinde de çok önemli bir yere sahip. Bu sürecin hukuki kurallar çerçevesinde hakkaniyetli ve iyi bir şekilde çözüme kavuşturulacağına dair inancımızı koruyor, süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

HABERİN TAMAMI

Ekonomi