Mehmet Barlas Suriye'de 'suçlu'yu buldu: Davutoğlu, Erdoğan'ı Esad'ın çok kısada devrileceğine inandırdı

Mehmet Barlas Suriye'de 'suçlu'yu buldu: Davutoğlu, Erdoğan'ı Esad'ın çok kısada devrileceğine inandırdı
İktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Ankara-Şam hattında yeniden temas kurulmasının konuşulduğu bir dönemde kaleme aldığı yazıda iki ülke arasındaki gerilimden eski dışişleri bakanı ve başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sorumlu tuttu.

Türkiye'de hükümetin Suriye yönetimiyle yeniden temas kurmaya çalıştığına dair iddiaların tartışıldığı bir dönemde, iktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas "Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ı da Esad'ın çok kısa sürede devrileceğine inandırdı" dedi. Barlas'ın bugünkü yazısında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için de "Amerika'nın ürettiği Arap Baharı'nın kurbanlarından biri oldu" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Barlas ayrıca, "Bakalım Türkiye, Rusya, İran ve Suriye aralarında anlaşıp bölgeden Amerika'yı atmayı becerebilecekler mi?" diye sordu.

'ARAYI DAVUTOĞLU AÇTI'

Mehmet Barlas, 2011 yılında Ahmet Davutoğlu'nun dışişleri bakanı olduğu dönemde patlak veren iç savaş Türkiye'nin kısa süre içinde karşı tavır aldığı Beşar Esad için şu ifadeleri kullandı:

"Bir diğer sorunlu isim ise Suriye'nin diktatör Beşar Esad. Esad, Amerika'nın ürettiği Arap Baharı'nın kurbanlarından biri oldu. O dönemde Türkiye'nin başbakanı olan Davutoğlu, Amerikan rüzgârına kendini kaptırıp Suriye ile Türkiye'nin arasını iyice açtı. Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ı da Esad'ın çok kısa sürede devrileceğine inandırdı. Sonuçta Suriye parçalandı, on binlerce kişi öldü, milyonlarca Suriyeli de Türkiye ve Ürdün'e göç etti.

Şimdi tekrar diplomatlar düzeyinde ilişki kurulmaya çalışılıyor. Ancak bu süreçte Suriye'ye Amerikan destekli PKK iyice yerleşti. Bakalım Türkiye, Rusya, İran ve Suriye aralarında anlaşıp bölgeden Amerika'yı atmayı becerebilecekler mi?" (Kısa Dalga)

Gündem