Mehmet Barlas'tan "Milletvekilleri sınır dışı edilsin" iması

Mehmet Barlas'tan "Milletvekilleri sınır dışı edilsin" iması
Barlas "Hainleri de besliyoruz" başlıklı yazısında 1. Dünya savaşı sonrası sınırdışı edilen "150'likler"i hatırlatarak "Türkiye'yi hedef alan PKK terörizmine karşı sempatik davranan milletvekilleri 150'lik olmaya müstahak değiller midir?" dedi.

AKP'ye yakın Sabah gazetesi yazarlarından Mehmet Barlas, dün yayınlanan ve tepkilere neden olan "CHP kapanabilir, seçime girmesi yasaklanabilir" dediği yazısının ardından bugün de tartışmalara neden olabilecek bir yazı kaleme aldı. 

Barlas "Hainleri de besliyoruz" başlıklı yazısında 1. Dünya savaşı sonrası sınırdışı edilen "150'likler"den bahsederek şu ifadelere yer verdi:

"(...) Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra düşmanla işbirliği yapan bazı Osmanlılar, 150'likler diye listelenmiş ve sınırdışı edilmişlerdi. Acaba yine böyle bir liste mi yapalım? Mesela, Türkiye'yi hedef alan PKK terörizmine karşı sempatik davranan milletvekilleri 150'lik olmaya müstahak değiller midir?

Kısacası, toplumsal hayatımızda rol alan ve açık açık Türkiye'nin iyiliği değil, kötülüğü için uğraşan isimlerin bir listesini yapsak acaba 150'den fazla mıdırlar?

Bunlar hem topluma kötümserlik saçıyor hem de Türkiye'nin moralini bozuyorlar. Türkiye'nin düşmanları ile dostları aynı anda sanki kucak kucağa yaşamaktalar. Bu konuda eskisinden farklı davranmanın zamanı gelmiştir."

Gündem