Mehmet Büyükekşi'ye 'İmza listeni göster' çağrısı

Mehmet Büyükekşi'ye 'İmza listeni göster' çağrısı
TFF Başkanlığı'na aday olan Mehmet Büyükekşi'nin 234 imza aldığı açıklamasının doğru olmadığı iddia edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na aday olan ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un karşı çıktığı Mehmet Büyükekşi, 234 imza toplandığını açıkladı. Gazeteci Hakan Can ise bunun doğru olmadığını öne sürdü.

Büyükekşi henüz adaylık için lazım olan en aşağı 60 imzayı TFF’ye sunmadı. Ajansspor'da yer alan habere göre, Hakan Can, kendi Youtube kanalından dün akşam yaptığı yayında, Büyükekşi’ye seslenerek, imzaların listesini açıklamasını istedi. Can, “Mehmet Büyükekşi, Mustafa Denizli’nin, Fatih Terim’in de Şenol Güneş’in de imzaları tamam demişti. Seçime 15 gün kala! Bugün Ali Koç’a cevap verilmek için yapılan açıklamada imzaların 234’e çıktığını söyledi. Bu imzalar verilmemiştir. Bu imzalar verildiyse lütfen başkan göstersin. İmzalı listeleri” dedi.

'SÖZ VERİLMİŞTİR'

Mehmet Büyükekşi’ye sözler verilmiş olabileceğini vurgulayan gazeteci Hakan Can, “Sözler verilmiştir. 234 üye destek sözü vermiştir. 234 imza elimde, doğru bir ifade değil. Doğruysa bu imzaları yayınlarlar ben ikna olurum. Olmadığını biliyorum. Ama söz verilmiştir, doğrudur ona itirazım yok” diye konuştu.

ALİ KOÇ'TAN 'FETÖ' İTİRAZI

Büyükekşi, geçen hafta Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantısına katılarak projelerini anlatmış ve başkanların desteğini aldığı iddia edilmişti. Ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün mali ve idari genel kurulunda Büyükekşi’nin aday olmaması gerektiğini söylemişti. Koç, Büyükekşi’nin ailesinde FETÖ nedeniyle yargılananlar olduğunu belirterek, bu durumun ileri ona karşı bir baskı aracı olarak kullanılabileceğini ifade etmişti.

BÜYÜKEKŞİ ÇEKİLECEK Mİ?

Mehmet Büyükekşi ise Ali Koç’a verdiği cevapta TFF’ye baskı kurma stratejisi yürütüldüğünü savundu. Fenerbahçe Kulübü ise bunun üzerine dün akşam bir açıklama daha yaparak, Büyükekşi’ye FETÖ ile ilgili cevaplamasını istediği sorular yöneltti. Sarı lacivertlilerin bu açık tutumundan sonra Büyükekşi’nin adaylıktan çekilebileceği konuşulmaya başlandı.

Spor