Mehmet Öz'ün serveti ortaya çıktı: Sarıyer, Konya ve Datça'da gayrimenkulleri varmış

Mehmet Öz'ün serveti ortaya çıktı: Sarıyer, Konya ve Datça'da gayrimenkulleri varmış
ABD'nin Pennsylvania eyaletinde senatör adayı olan Mehmet Öz'ün mal varlığı beyanının ayrıntıları netleşti. Öz, Türkiye'deki gayrımenkullerini de beyan ederken, Türk Hava Yolları ile Ağustos 2020 tarihli iş ilişkisinden ne kadar kazanç elde ettiğini açıklamadı

ABD'de senatör adayı olan ve eski başkan Donald Trump'ın da desteğini alan doktor Mehmet Öz'ün malvarlığıyla ilgili yeni ayrıntılar kamuoyuyla paylaşıldı. Siyasette şeffaflık ilkesi çerçevesinde, Öz'ün Türkiye'deki gayrımenkulleri de dahil, malvarlığının tüm ayrıntıları ABD Senatosu'nun sitesinde yayımlandı.

Uzun listede Öz'ün, İstanbul Sarıyer’de iki konutun, Konya’da bir öğrenci yurdunun ve Datça’da bir gayrimenkulün sahibi olduğu görülüyor.

mehmetoz1.jpg

104 MİLYON DOLARLIK SERVET

Öz, beyanatına göre en az 104 milyon dolarlık servete sahip, 2020 ve 2021'de de yaklaşık 20 milyon dolarlık gelir elde etmiş. Bu gelirin 2 milyon doları televizyon programından, 7.1 milyon doları da kendisine ait medya şirketi OZ Media'dan geliyor.

BLOOMBERG: ELEŞTİRDİĞİ MEDYA ŞİRKETLERİNDE HİSSESİ VAR

Öz’ün Amazon, Alphabet ve Microsoft gibi teknoloji şirketlerinde de hisselere de sahip olduğu görülürken, ABD merkezli Bloomberg News ilgili haberinde 'senatör adayının büyük teknoloji şirketlerini eleştirdiğini' hatırlattı.

THY’DEN NE KADAR KAZANDIĞINI AÇIKLAMADI

Belgelerde Öz’ün Türk Hava Yolları Ağustos 2020 tarihli bir para ilişkisi görülürken, bu ortaklıktan ne kadar kazandığına dair bir beyanat yer almadı.

mehmet-oz2.jpg

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’nin emekliye ayrılması nedeniyle boşalacak senatörlük koltuğuna aday olan 61 yaşındaki Öz, geçtiğimiz hafta Trump'tan da destek almıştı. (Kısa Dalga)

Dünya