Mehmet Şimşek: Merkez Bankası kendi işini yapacak

Mehmet Şimşek: Merkez Bankası kendi işini yapacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Biz yaptıklarımızla konuşulmak istiyoruz. Merkez Bankası kendi işini yapacak” dedi.

Seçimlerin ardından hem ekonomi yönetiminde hem Merkez Bankası’nda yapılan değişiklikle iktidarın faiz politikasının ne olacağı merak edilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi.

Dün gerçekleştirilen ve 8 saat süren Kabine Toplantısı’nın ardından A Haber’e konuşan Bakan Mehmet Şimşek, “Biz yaptıklarımızla konuşulmak istiyoruz. Merkez Bankası kendi işini yapacak” dedi.

Merkez Bankası Başkanlığı’na, Mehmet Şimşek’in tavsiyesi ile Hafize Gaye Erkan getirilmişti.

Konuşmalarında sık sık “faiz sebep, enflasyon sonuç” diyen ve faizi “nas” olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tabii bazı arkadaşlar ‘Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor’ gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla beraber atmasını kabullendik, hayırlı olsun, dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik” demişti.

Ekonomi