Mehmet Şimşek'in faiz politikası ile ilgili çarpıcı kulis: AKP'li yöneticiler kaygılılar...

Mehmet Şimşek'in faiz politikası ile ilgili çarpıcı kulis: AKP'li yöneticiler kaygılılar...
Kulislere göre Mehmet Şimşek'in faiz politikasının AKP'li bazı yöneticileri kaygılandırdığı ileri sürüldü.

AKP’nin yeni ekonomi yönteminin parti içinde kaygılara neden olduğu belirtildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; faizlerin artmasıyla birlikte gelecek süreçte “yatırımların durmasından endişelenen” bazı yöneticilerin, “Faizler artınca yatırımcı risk almak istemeyebilir. Paralarını faizle değerlendirerek risksiz yatırıma yönelebilir. Böyle yatırımcılar da bir işyerinde işçi çalıştırmak yerine işçi çıkarmayı ve kârını artırmayı hedefleyebilir. Böyle olduğunda işsizlik artar. İşsizlik özellikle büyükşehirlerde büyük bir sorun haline dönüşebilir” görüşünde olduğu iddia edildi.

AKP'li yöneticilerin bu kaygılarını Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’e de ilettiği, Şimşek’in ise “Sıkı tedbirler alıyoruz. Uyguladığımız politikanın sonuçlarını yakın zamanda görürüz, olumlu sonuçlar alacağız” diyerek “mevcut faiz politikasından yana tavrının altını çizdiği” belirtiliyor.

Büyükşehir kaygısı

AKP'li kaynaklar, özellikle büyükşehirlerde en büyük sorunun “ekonomi” olduğunu söylerken, bahsettikleri işsizliğin baş göstermesi halinde bunun büyükşehirlerdeki seçimleri yakından etkileyeceğini vurguluyor. (Kısa Dalga)

Politika