Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası'na destek açıklaması: Enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacak

Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası'na destek açıklaması: Enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni sıkılaşma adımlarının ardından destek açıklaması yaptı ve "Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sıkılaşma adımlarına yönelik yeni uygulamaları bu gece açıkladı. Buna göre; kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında; TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin yeni sıkılaşma adımlarının ardından, “Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır” açıklamasını yaptı.

"Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB’nin yeni sıkılaşma adımlarından sonra açıklama yaptı. Şimşek’in bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır.” (Kısa Dalga)

Ekonomi