Meksika'da 3 turist öldürüldü: Uyuşturucu kartelleri şüphesi

Meksika'da 3 turist öldürüldü:  Uyuşturucu kartelleri şüphesi
Meksika'da yetkililer, geçen hafta sonu Baja California'da kayıplara karışan iki Avustralyalı ve bir Amerikalının cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı.

Meksika'da savcılık, olayla bağlantılı olarak sorgulanan üç kişinin tutuklandığını bildirdi. Cesetlerin, Ensenada şehrinde erişimin zor olduğu bir bölgede bulunduğu aktarıldı. Euronews'ün aktardığına göre ölen turistlerin Meksika'ya kamp ve sörf yapmak için giden Avustralyalı iki kardeş Jake ve Callum Robinson ile Amerikalı Jack Carter Rhoad olduğu öğrenildi.

Eyalet başsavcısı María Elena Andrade Ramírez, turistlerin bulunduğu bölgede uyuşturucu kartellerinin aktif olduğunu ancak yine de tüm ihtimalleri değerlendirdiklerini belirtti. Çarşamba günü kayıp Avustralyalıların annesi Debra Robinson, Facebook sayfasında oğullarının bulunması için yardım çağrısında bulunmuş, oğullarından 27 Nisan'dan beri haber alınamadığını söylemişti.

2015 yılında Adam Coleman ve Dean Lucas adlı iki Avustralyalı sörfçü, Baja yarımadasından Cortez Denizi olarak da bilinen Kaliforniya Körfezi'nin karşısındaki Batı Sinaloa eyaletinde öldürülmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya