Meksika'da çete şiddeti tırmanıyor: Üzerlerine 'mesaj' yazılı yedi ceset bulundu

Meksika'da çete şiddeti tırmanıyor: Üzerlerine 'mesaj' yazılı yedi ceset bulundu
Meksika'da bir turizm bölgesinde, yola atılmış yedi ceset bulundu. Cesetlerin üzerine, rakip bir çetenin Körfez Karteli'ni hedef alan mesajları yazıyor.

Uyuşturucu çeteleri kaynaklı şiddetin önüne geçilemeyen Meksika'da, üzerlerine 'uyarı' mesajları yazılmış yedi ceset bulundu. Cesetlerin üzerinde, "Körfez'e çalıştığım için başıma bu geldi" mesajının yazıldığı belirtildi.

Cesetler, Meksika Körfezi kıyısındaki turistik Huasteca bölgesindeki bir yolda bulundu. Savcılık ise öldürülen kişilerin bölgenin yerlisi gibi görünmediğini, cinayetlerin bir başka yerde işlenmiş olabileceğini ve cesetlerin sonradan bölgeye bırakılmış olabileceğini açıkladı.

Cesetlerin üzerinde, ABD sınırında faaliyet gösteren Körfez Karteli'ne gönderme yapan "Körfez'e çalıştığım için başıma bu geldi" mesajı bulunurken, rakip bir çeteye atıfla da "Valles Operasyonu O.B" imzası yer aldı.

Meksika'da karteller ve çeteler kaynaklı şiddet dalgası son günlerde yeni tırmanışa geçti. Uyuşturucu ve çalıntı yakıt kaçakçılığı rotasının kontrolü için çete savaşlarına sahne olan Guanajuato eyaletinde geçtiğimiz salı günü beş lise öğrencisi ve bir kadın silahlı kişiler tarafından öldürülmüştü. İki hafta önce de, yine Guanajuato’daki Celaya şehrinde iki bara ve bir otele yapılan çete baskınında sekiz kadın ve üç erkek öldürüldü.

Resmi verilere göre, hükümetin uyuşturucu çetelerine karşı Aralık 2006’da başlattığı tartışmalı askeri operasyondan beri 340 binden fazla cinayet işlenti. Yetkililer, cinayetlerin çoğunluğundan organize suç örgütlerini sorumu tutuyor.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador nisan ayında, kartellerle mücadele için ABD tarafından eğitilen bir birimin, suç örgütü bağlantılı kişilerin sızdığı gerekçesiyle feshedildiğini doğrulamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya