Melek Mosso konseri nedeniyle partisince eleştirilen AKP'li Belediye Başkanı baskılara dayanamadı

Melek Mosso konseri nedeniyle partisince eleştirilen AKP'li Belediye Başkanı baskılara dayanamadı
Melek Mosso'nun sahne aldığı konser nedeniyle eleştirilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel istifasını verdi.

AKP'lilerin, Melek Mosso konser vermesi gerekçesiyle tepki gösterdiği Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AKP Genel Merkezi'ne çağrıldı.

Savunması istenen Yüksel, istifa etti. Yüksel'in yerine yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi.

Partilileri tepki göstermişti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin bu yıl 57'ncisini düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'nin son gününde şarkıcı Melek Mosso sahne aldı.

Şarkıcı Melek Mosso, PowerTürk tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri'nde yaptığı konuşma ile kadın cinayetlerine dikkat çekmişti. Bu konuşması nedeniyle AKP'ye yakınlığıyla bilinen sosyal medya fenomenlerinin hedefi haline gelmişti. Mosso'yu hedef alan paylaşımlarda ayrıca, şarkıcının daha önce "Seçim kombini" diye paylaştığı bir fotoğrafı da kullanıldı.

Fotoğrafa ilişkin açıklama yayımlayan Mosso, ise esprisinin amacını aştığını ve üzgün olduğunu belirtmişti. Hedef haline gelen Mosso'nun 8 Haziran'da Kuruçeşme Arena'da yapılacak olan konseri ise iptal edilmişti.

Ancak Mosso'ya yönelik baskılar burada bitmemişti, Tekirdağ'ın tek AKP'li belediyesinde düzenlenecek bir konserde sahne alması da AKP'li çevrelerce eleştiri konusu olmuştu, konseri düzenleyen AKP'li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de hedef alınmıştı. Ancak tepkilere rağmen konser gerçekleştirilmişti.

Gündem