Melek Mosso'dan ses getiren konuşma: Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam

Melek Mosso'dan ses getiren konuşma: Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam
PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni'nde ödül alan şarkıcı Melek Mosso, ödül konuşmasında "Ben bu ödülü, kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum" dedi.

Şarkıcı Melek Mosso, 2023 PowerTürk Müzik Ödül Töreni'nde "Bergen'e Saygı Albüm"nde yer alan "Yıllar Affetmez" isimli şarkıyla "En Güçlü Cover Şarkı Ödülü"nü aldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen ödül töreninde, Mosso'nun ödül konuşması gündem oldu.

Mosso'nun geceye damga vuran konuşması şöyle:

"Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum.

Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam."

Merve Dizdar da ödülünü kadınlara ithaf etmişti

Son olarak, Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de canlandırdığı Nuray rolüyle 76'ncı Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Merve Dizdar, ödülünü mücadeleci kadınlara ithaf etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem