Melih Bulu’dan İslam Araştırmaları Kulübü Başkanı'na dördüncü görev

Melih Bulu’dan İslam Araştırmaları Kulübü Başkanı'na dördüncü görev
İslam Araştırmaları Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Boğaziçi Üniversitesi'nde hem Öğrenci İşleri Dekanı, Rektör Yardımcısı ve Burs Ofisi Koordinatörü oldu.



Boğaziçi Üniversitesi'nde görevler artık hep erkeklerin. Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu'nun 5 Mart'ta rektör yardımcısı olarak atadığı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, dün Öğrenci İşleri Dekanlığı'na ve Burs Ofisi Koordinatörlüğü'ne de atandı. Böylece İslam Araştırmaları Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Boğaziçi Üniversitesi'nde hem Öğrenci İşleri Dekanı, Rektör Yardımcısı ve Burs Ofisi Koordinatörü oldu.

Bianet’ten Dilek Şen’in haberine göre, atama, yöneticilere ve bölüm başkanlarına maille duyuruldu. Bulu imzalı mailde, "Rektör Yardımcı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, 22 Mart 2021 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Dekanı ve Burs Ofisi Koordinatörü olarak görevlendirilmiştir" denildi.

Sönmez'in birden çok göreve atanması, Bulu'nun, rektör yardımcılığına getirdiği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne vekaleten atadığı Prof. Dr. Naci İnci'yi hatırlattı.

Bu görevlendirmeler, Güney Kampüs'te "Boğaziçi'ni yerli ve milli yapma çabası", "Boğaziçi'ni Türkiyelileştirme adımı" ve "Kayyumlar hep erkek" ifadeleriyle nitelendiriliyor.

Uysal'ın istifası

Ayrıca Melih Bulu, bu atamayla toplumsal cinsiyet eşitliğini de bir kez daha gözetmedi. Zira Sönmez'in atandığı öğrenci dekanlığını, Melih Bulu atamasından önce Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Doç. Dr. Zeynep Uysal üstleniyordu. Ancak Uysal, Bulu atamasına bir tepki olarak istifa etmişti.

Fazıl Önder Sönmez kimdir?

Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, lisansını ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi'nde, doktorasını ise Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles'ta (UCLA) tamamladı.

Sönmez, 2003'te kurulan BURA – Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nin ilk disiplin kurulu üyelerinden. Derneğin 10 Ekim 2004'teki 1. Genel Kurulu'na, AKP'liler Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş ve Burhan Kuzu da katıldı.

BURA'nın 1 Aralık 2019'da düzenlenen 15. Olağan Genel Kurulu da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un aralarında olduğu çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlendi.

Sönmez, ayrıca, Boğaziçi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) de danışman hocası.

Gündem