Melih Bulu'nun son icraatı: Yıkım kararı

Melih Bulu'nun son icraatı: Yıkım kararı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın iki gün önce ziyaret ettiği Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar lojmanlarının yıkılması gündemde.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Etiler'deki Uçaksavar lojmanlarının yıkılması ve altı ay içerisinde aynı alana daha fazla sayıda lojman yapılması konusunda ön mutabakata vardı.

bianet'ten Dilek Şen'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Beşiktaş'taki Uçaksavar lojmanlarını 27 Mart'ta ziyaret etti. Bogaziçi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, kendisinin de katıldığı bu karardan sonra akademisyenlere şu maili gönderdi:

"Deprem riski altındaki bu lojmanların yıkılıp altı ay içerisinde yerine daha modern, altında kapalı otoparkı olan ve daha fazla sayıda (İsteyen Dr. öğretim üyelerimize yetecek kapasitede olacağını öngörüyoruz) lojmanın yapılması konusunda Rektörlüğümüz ve Bakanlık prensipte bir ön mutabakata varmışlardır. Bu projenin hayata geçirilmesi durumunda halihazırda lojmanlarda yaşayan personelimize İstanbul Valiliği yeterli miktarda misafirhaneyi sağlama taahhüdünde bulunmuş; taşınma masraflarının da Çevre Bakanlığı tarafından karşılanması sözü alınmıştır. Aynı amaçla yaptığımız girişimler çerçevesinde eğitim ve araştırma faaliyetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için Üniversitemize yakın bir konumda en geç iki yıl içerisinde Boğaziçi Üniversitesi'nin bütün isteyen öğretim üyelerine, bize yakışan sayıda modern lojmanın erişilebilir olması için çalışmalarımız öncelikli olarak devam etmektedir.

Akademisyenler, Uçaksavar lojmanlarının olduğu arazide yeni lojmanların yapılmasının Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun rektörlük yaptığı dönemde de düşünüldüğünü ancak o dönemki yönetimin bundan vazgeçtiklerini aktardı. Kaynakların belirttiğine göre; o dönemki yönetim, projenin üniversiteyi ve kamu yararını gözetmediğine karar vermişti.

Gündem