Melih Gökçek, İlber Ortaylı'ya 'cahil' deyince alay konusu oldu

Melih Gökçek, İlber Ortaylı'ya 'cahil' deyince alay konusu oldu
Melih Gökçek, 12 Adalar'ın, Lozan Anlaşması'yla Yunanistan'a verildiği yalanı hakkında konuşan tarihçi İlber Ortaylı'ya 'cahil' dedi, sosyal medyada gündem oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih İ. Gökçek'in, Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya 'cahil' demesi sosyal medyada gündem oldu.

Gökçek, tarihçi İlber Ortaylı'nın Ege Denizi'ndeki 12 adanın Lozan Anlaşması'yla kaybedildiği yalanına dair yaptığı konuşmaya 'tepki' gösterdi.

'Kıvırarak anlatıyor'

Ortaylı'nın konuşmasını Twitter hesabından paylaşan Gökçek, "Hadi ordan çok bilmiş cahil… Dinleyin…12 adaların Yunan’a verilmesini nasıl kıvırarak anlatıyor…" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-07-25-202459.jpg

Çok sayıda kullanıcı Gökçek'in yalan haberleri paylaştığı açıklamalara gönderme yaparak, paylaşımını "ti"ye aldı. Paylaşımın ardından Gökçek'in ismi sosyal medyada en çok konuşulan başlıklar arasına girdi.

Bir Twitter kullanıcısı "Jelibonu maden sanan adamın İlber hocaya cahil dediği bir dönemden geçiyoruz" derken, gazeteci Fatih Altaylı da "Son günlerde beni en çok güldüren olay Melih Gökçek’in İlber Ortaylı’ya 'Cahil' demesi oldu. Puahhahahah" şeklinde paylaşım yaptı.

Gündem