Melinda-Bill Gates çifti "ayrılık sözleşmesine" göre boşanacak

Melinda-Bill Gates çifti "ayrılık sözleşmesine" göre boşanacak
27 yıllık evlilikten sonra boşanmaya karar veren çift, mal bölüşümünü "ayrılık sözleşmesine" göre yapacak. Bill Gates'in servetinin 146 milyar dolar olduğu öğrenildi.

Boşanmaya karar veren Melinda ve Bill Gates çiftinin evlilik anlaşması olmadığı ama bir “ayrılık sözleşmesinin” bulunduğu ve mal bölüşümünün bu sözleşmeye göre yapılacağı bildirildi.

1994’te evlenen çift, pazartesi günü, 27 yıllık evlilikten sonra boşanmaya karar verdiklerini açıklamıştı.

Bloomberg’e göre, Microsoft’un ortak kurucusu olan Bill Gates, halen firmanın yüzde 1’ine sahip ve 146 milyar dolarlık bir serveti bulunuyor. Bu servet, Bloomberg’in dünyanın en zenginleri listesinde Bill Gates’i dördüncü sırada konumlandırıyor.

Melinda-Bill çifti, 1987’de tanışmış ve 1994’te Hawaii’de evlenmişti. Çiftin Jennifer, Rory ve Phoebe adında üç çocuğu bulunuyor.

Boşanma dosyasında çiftin evlilik öncesi anlaşma, ayrılık anlaşması veya mülk anlaşması imzalayıp imzalamadığı soruluyor. Çift, mahkemenin uygulamasını istediği bir ayrılık sözleşmesi olduğunu açıkladı, ancak evlilik sözleşmeleri olduğunu belirtmedi. 

Evlilik sözleşmesi, çiftlerin evlenmeden önce imzalayabilecekleri hukukî bir sözleşme ve bir çiftin boşanma veya birinin ölümü halinde mal varlığının ne olacağını ve ayrıca evlilik için malî beklentileri belirleyebiliyor.

Ayrılık anlaşması ya da sözleşmesi ise ayrı yaşamak istediği zaman çiftin imzaladığı özel bir hukukî belge anlamına geliyor. Bu anlaşma, nafaka ve çocuk velayeti gibi hak ve yükümlülükleri sayıyor ve yargı müdahalesi olmaksızın çiftler arasında imzalanıyor.

Melinda-Bill çifti, boşanma evrakında, gayrimenkullerin, kişisel varlıkların ve borçların ayrılık sözleşmesine uygun olarak paylaşılmasını talep etti. Melinda, nafaka talebinde bulunmadı. Çift, beraberliklerinin “telafi edilemez biçimde bozulduğunu” belirterek, mahkemeden, boşanma evrakında tarih bulunmasa da ayrılık sözleşmesinde belirtilen tarihte evliliklerini sonlandırmasını istedi.

Mahkemeye pazartesi günü teslim dosyada Melinda Gates davacı, Bill Gates davalı olarak ifade ediliyor ve boşanma tarihi olarak 4 Nisan 2022 veriliyor.

Melinda-Bill çiftinin boşanma anlaşmasının şimdiye kadarki en büyük anlaşmalardan biri olabileceği düşünülüyor.

Amazon’un patronu Jeff Bezos ve karısının 2019’da boşanmaları sırasında yaptıkları 38 milyar dolarlık anlaşma, MacKenzie Scott’u dünyanın en zengin üçüncü kadını haline getirmişti.(AJANSBİZİM)

Dünya