Memleket Partisi'nde "tezkere" istifası

Memleket Partisi'nde "tezkere" istifası
Muharrem İncenin kurucusu olduğu Millet Partisi'nden 'tezkereye evet' depremi yaşandı. Memleket Partisi'nin Suriye ve Irak tezkerelerine evet demesi nedeniyle partinin Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, görevinden istifa etti.

ve Irak ve Suriye'deki TSK varlığını  uzatan tezkereye "Evet" oyu veren Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu, Memleket Partisi'nde tepki istifası geldi. Batman İl Başkanı Adnan Yaşar, karara tepki göstererek istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yaşar, şu ifadeleri kullandı:

"Memleket Partisi'nin Türkiye topraklarına yabancı asker konuşlandırdığı tezkereye evet demesi ve AKP'nin peşine takılmasını kabul etmiyor, askerlerimizin Suriye'de ölmesini istemiyoruz. Bu vesileyle AKP zihniyetiyle yıllarca mücadele eden biri olarak, Memleket Partisi Batman İl Başkanlığı'ndan istifa etmiş bulunmaktayım."

 İnce, partisinin tezkereye için neden evet oyun kullandığına ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "Ne yaptığımı biliyorum. AKP benim umurumda bile değil. MHP, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı, ittifaklar umurumda değil. Türkiye Cumhuriyeti benim umurumda. Memleketimizin çıkarı için bu yönde oy kullandık. Arkadaşlarımız doğru yaptılar."

Gündem