Memur ve emekli maaşlarında son kulisler... Sözleşme ve enflasyon farkı olacak mı?

Memur ve emekli maaşlarında son kulisler... Sözleşme ve enflasyon farkı olacak mı?
En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması beklenirken, toplusözleşme ve enflasyon farkının eklenmeyeceği belirtildi. En düşük emekli maaşının yükseltilmesinin de gündemde olmadığı ifade edildi.

Temmuz ayı yaklaştıkça hem asgari ücret hem de memur ve emeklilere yapılacak zam tartışmaların odağındaki yerini koruyor.

Memurlarda seçim öncesinde en düşük maaşın 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bunun için Meclis'in toplanacağı açıklanmıştı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre kulislerde 'yüzde 6 toplusözleşme zammı ile ilk 6 ayda oluşan enflasyon farkı'nın bu artışın içine 'yedirileceği' dile getiriliyor.

Ancak memur konfederasyonları önce maaşın 22 bin TL’ye çıkarmasını, aynı oranda diğer derece ve kademelerdeki memurlara da zam yapılmasını istiyor.

Bu durumda en düşük memur maaşının 25 bine yaklaşması bekleniyor.

Emekli maaşına zam gelecek mi?

İddiaya göre iktidarın 7 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığını artırma gibi bir planı yok.

7 bin 500 TL’nin üzerinde emekli aylığı alanlarla ilgili olarak ise prime göre düzenlemeyi öngören bir çalışma var.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz da emekli maaşı 7 bin 500 liranın üzerinde olup zam alamayanların yaşadığı sorunu çözmeye yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın alternatifler üzerinde çalışma yaptığını söylemişti. (Kısa Dalga)

Ekonomi