Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Koç, makamında Menzilci ile görüştü

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Koç, makamında Menzilci ile görüştü
Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Koç, makamında Menzil Cemaati’nin bürokrasi vekili (sorumlusu) olduğu iddia edilen M. Raşid Seydaoğlu ile görüştü. Öte yandan Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız’ın, Temmuz 2023’te ölen Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin oğlu Muhammed Saki Elhüseyni’nin kurduğu Nezir Derneği’nden gelen heyeti makamında ağırladığı ortaya çıktı.

Menzil Cemaati’nin bürokrasi vekili (sorumlusu) olduğu iddia edilen Muhammed Raşid Seydaoğlu’nun bir süre önce Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç ile görüştüğü ortaya çıktı. Korgeneral Koç’un, makamında jandarma, emniyet ve TSK’de hızla örgütlendiği bilinen Menzil’in önemli ismi Seydaoğlu ile neden görüştüğü ve konuştuğu ise bilinmiyor.

Menzil'in Ankara'daki eli

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre iddialara göre, Seydaoğlu aslında Adıyaman merkezli Menzil’in Ankara’daki eli konumunda. Üst düzey atamalar dahil olmak üzere kamudaki birçok görevlendirme Seydaoğlu aracılığıyla hallediliyor.

"Nezir, gönül coğrafyamızdaki yüreklere dokunmaya devam ediyor" paylaşımı

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre ise kamuoyunda, “Menzil Cemaati’nin derneği” olarak bilinen ve ölen Menzil Şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin oğlu tarafından kurulan Nezir Derneği üyelerinin, Çad Derneği üyelerinin, Çad büyükelçisinin makamında ağırlandığı ortaya çıktı.

Muhammed Saki Elhüseyni’nin kurucusu olduğu derneğin ziyareti, “Nezir, gönül coğrafyamızdaki yüreklere dokunmaya devam ediyor” şeklinde paylaşıldı. Dernek üyeleri, Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız’ın makamından fotoğraf da paylaştı. Derneğin adak, akika, nafile, şükür ve kurban organizasyonu için Çad’da bulunduğu bildirildi. (Kısa Dalga)

Gündem