Meral Akşener: AKP, Öcalan'la görüşmesi için bir yargı mensubunu İmralı'ya gönderdi

Meral Akşener: AKP, Öcalan'la görüşmesi için bir yargı mensubunu İmralı'ya gönderdi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın yargıdan bir ismi PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı Cezaevi’ne gönderdiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'ün "Teke Tek" programında iktidarın yargıdan bir ismi PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı Cezaevi’ne gönderdiği iddialarına yanıt verdi.

Akşener, kendisine yöneltilen "Millet ittifakı olarak Abdullah Öcalan'ı serbest bırakıp bırakmayacaklarını" sorusuna "Kesinlikle yalan" cevabını vererek, "Tayyip bey ile Abdullah Öcalan arasındaki ahbaplığı anlattırmak zorunda bırakıyorlar beni. Abdullah Öcalan’ın kardeşine 'Bizim Mehmet' dedi ya Sayın Erdoğan. Dolmabahçe notları var. Yeni gönderdiler. Kimi gönderdiklerini biliyorum" dedi.

Ayrıca Akşener, yargıdan birinin İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına da değindi. "Devlet açısından ayıp" olduğunu belirten Akşener, "Yoksa siyasetçi olsa vallahi söylerim. Yargıdan birini gönderdiler. İsmini değiştirerek gitti. Basına yansıyan kısmı doğru olabilir. Destek talep etmişler. O da 'Sonradan inkar ediyorsunuz, yazıya dökülmesi lazım' demiş. Kimin gittiğini, nasıl gittiğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Politika