İYİ Parti'de gözler GİK toplantısından çıkacak sonuçta: CHP ile iş birliği olacak mı?

İYİ Parti'de gözler GİK toplantısından çıkacak sonuçta:  CHP ile iş birliği olacak mı?
Gözler, İYİ Parti'de yerel seçimde iş birliği sürecinin masaya yatırılacağı Genel İdare Kurulunda. Toplantı sonucunda iş birliğine 'evet' mi denilecek, 'hayır' mı merak ediliyor.

İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı Toplantısı gerçekleştirildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, partinin genel merkez ek binasında yapılan Başkanlık Divanı Toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya, başkanlık divanı üyelerinin yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Partiye yönelik yerel seçimde işbirliği teklifi görüşüldü.

Kurmaylar, Akşener'e bu konudaki görüşlerini bildirdi. Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının yanına gelen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Gayet güzel, herkesin görüşlerini ifade ettiği bir toplantı oldu" dedi.

Öte yandan Meral Akşener'in giydiği ceket dikkat çekti. Akşener, mayıs seçimleri öncesinde İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada hakkında siyasi yasak kararı çıkmasının ardından Saraçhane'deki mitinge ilk ulaşan siyasetçi olmuş ve o gün de aynı ceketi giymişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya gezisinde olduğu süreçte, muhalefette büyük 'sahiplenme' tartışmasının başlamasına neden olan o gün çekilen samimi İmamoğlu-Akşener fotoğrafları uzun süre konuşulmuştu.

sarachane-samimi.jpg
Meral Akşener- Ekrem İmamoğlu

Genel İdare Kurulu toplantısında 50 üye, Akşener'e, Özel'in seçim işbirliği teklifine ilişkin görüşlerini bildirecek. Toplantıda, söz konusu işbirliğine yönelik oylama yapılması da bekleniyor. (Kısa Dalga)

Politika