Meral Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız, bizim olduğumuz masada da HDP olmaz

Meral Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız,  bizim olduğumuz masada da HDP olmaz
İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasıyla ilgili, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" şeklinde yanıt vermişti. Tekin'in sözlerine bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tepki geldi.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre; Akşener, Ankara'da partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda il il seçim hazırlıkları ve stratejileri değerlendirildi, bundan sonra atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.

Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebileceği yönündeki sözleri de gündeme geldi. Söz alan birçok il başkanı o sözleri eleştirdi, HDP’nin kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

İl başkanlarının konuşmasının ardından söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı.

Politika