Meral Akşener, masayı devirdikten sonra cumhurbaşkanlığı adayı olacaktı

Meral Akşener, masayı devirdikten sonra cumhurbaşkanlığı adayı olacaktı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından masadan kalkmasıyla birlikte kendisinin cumhurbaşkanlığına aday olacağını belirttiği ifade edildi.

14-18 Mayıs seçimlerine gidilen süreçte CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi'nin oluşturduğu 6'lı masanın 12'nci toplantısında, Meral Akşener CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıkladı. Meral Akşener, ''Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı.'' diye konuştu. Partisinin bir dayatmaya mecbur bırakıldığını söyleyen İYİ Parti lideri, ''Buna boyun eğmeyiz" diyerek masadan kalktı.

Destek istedi

O gün neler olduğu konusu ise hala merak konusu.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bu hafta kaleme aldığı yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından 3 Mart'ta masadan kalkmasıyla birlikte kendisinin cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladığını ve bunun içinde destek istediğini yazdı.

İşte söz konusu bölüm:

"Akşener aday mı olacaktı?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına halen itiraz eden İyi Parti ve lideri Meral Akşener ittifakın en çok soru işareti barındıran üyesidir. Oluşumunda fikri olarak da politik olarak da katkıları bulunan modeli bugün tam karşısına koyarak eleştirmektedir. Her gün deneme yanılma yoluyla memleketi yöneten ve her anlamda çökmüş bir ülke yaratan AKP bile Akşener’in eleştirilerine bu kadar hedef olmamaktadır. Oysa Kılıçdaroğlu’nun adaylığı masaya gelmeden aylar önce hem İyi Parti organlarının toplantılarında hem de baş başa yaptığı görüşmelerin çoğunda Akşener’e Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin itirazlar ve kaygılar iletildi ve kendisinden girişimde bulunması istendi. Bu nedenle Kılıçdaroğlu ile de 2 kez tam da adaylık meselesini konuşmak üzere baş başa yemek yendi. Burada da adaylık konusu ele alınmadı. Niye beklendi sorusunun yanıtını ben de merak ediyorum. 3 Mart’ta masayı devirdikten sonra Akşener çok güvendiği isimleri teker teker arayarak cumhurbaşkanlığına aday olacağını belirtti ve destek istedi. Aradığı isimlerim tamamı tam destek verdi. Adaylığının millet ittifakından daha çok cumhur ittifakına zarar verme ihtimali vardı, masa devrildikten sonra. Ama aday olmadı, ağır eleştirilerde bulunduğu masaya geri döndü. (Bu konuda daha önce yazdıklarımı lütfen hatırlayın)" (Kısa Dalga)

Gündem