Meral Akşener 'mertçe' sözlerini yine savundu, DEM Parti'yi hedef aldı

Meral Akşener 'mertçe' sözlerini yine savundu, DEM Parti'yi hedef aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçmişte işlenen siyasi cinayetler için sarf ettiği "Mertçeydi" sözlerini yine savundu. Akşener bu sözler üzerinden DEM Parti'yi hedef aldı.

Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için başlattığı il gezilerine devam ediyor. Akşener, bu kapsamda bugün Ordu’yu ziyaret etti. İyi Parti Ordu İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın bulunduğu ziyarette açıklama yapan Akşener, "1980 öncesi cinayetler mertçeydi" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak dün DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın “Biraz hukuk etiği olan hakim ve savcıların bir an önce bu sözler üzerine soruşturma açıp bu insanı yargılaması gerektiğini düşünüyorduk” şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Keşke soruşturma açılsa"

"Benim insanlara, kurumlara ayna tutmak gibi bir vazifem var. Benim orada söylediğim şey öncelikle bizim gençlik dönemimizde keşke olmasaydı ama 1980 öncesinde 1970’li yıllarda solcular ülkücüler şeklinde gençler karşı karşıya geldi. Evet birbirimize bazı eylemler yaptık ama bu o kadar açık netti ki dolayısıyla mertçeydi ki aileler korkmazdık dedim. Biz korkmazdık dedim. Çünkü orada abidik gubidik yoktu, eylem yanlış elbette, ama aileler korkmazdı. Bugün Sinan Ateş’i katledenlerin bulunmaması, Sinan Ateş’in kızının Banu Çiçek’in bu derece korkuyor olması, annesinin de öldürülebileceğinden, katledileceğinden korkuyor olmasının getirdiği başka bir iş var. Onu anlatmaya çalıştım. Ama bu PKK’ya bir terör örgütüdür diyemeyenler, her seferinde Meclis’e gelip ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ deyip kendi aralarında da alkışlayanlar elbette bunu çarpıtacaklar. Sonuç itibarıyla ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyenler, bebek katiline özgürlük’ isteyenler Meral Akşener’e hapis istiyorlar. Hoş gelişler ola Mustafa Kemal paşa. Keşke bu konuda bir soruşturma açılsa ve hepimiz işin nasıl olduğunu görsek."

"Onlar Kürtlerin temsilcisi memsilcisi değildir"

"Bu arkadaşların tümü namert. Naz bebeği katledenler namerttir, Fethi Sekin’i katledenler, Eren Bülbül’ü katledenler, Yasin Börü’yü katledenler namerttir. Aynı zamanda Sinan Ateş’i katledenler de namerttir. Bunlar namertçe işlenen suikastlerdir. Dolayısıyla bu kişilerin içlerindeki kötülüğü ortaya döküyor olmaları milletimiz açısından iyi bir şeydir. Bu insanların, bu yapının karşısında Kürtleri maraba gibi gören bu yapının, Kürtleri de bunlar maraba görüyor, emrinde görüyor, bu yapının karşısında el pençe divan duranlara da bir sözüm var. Bu DEM’li kafalara değil Kürtlere yönelin. PKK’ya terörist diyemeyenlere yönelmek yerine, onlar Kürtlerin temsilcisi memsilcisi değildir, onların büyük bir çoğunluğu katillere alkış tutan insanlardan oluşur. Onlara yönelin ki Türkiye bu iki yumruk arasındaki orta oyundan kurtulsun.”

Ne olmuştu?

Meral Akşener Sinan Ateş cinayetine ilişkin "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacı" demişti.

Bu sözler başta yakınlarını faili meçhul cinayetlerde kaybedenler olmak üzere pek çok çevreden tepki toplamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem