Meral Danış Beştaş: 'Başak Demirtaş'a sosyal medyada yapılan saldırının faili, İstanbul barosuna kayıtlı avukat'

Meral Danış Beştaş: 'Başak Demirtaş'a sosyal medyada yapılan saldırının faili, İstanbul barosuna kayıtlı avukat'
Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya üzerinden Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan kişinin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Osman Taşdemir olduğunu duyurdu.

Edirne Cezaevi’nde yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medya üzerinden cinsiyetçi saldırıya uğradı. Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, büyük tepki çeken sözlerin sahibinin İstanbul Barosu'na kayıtlı Osman Taşdemir olduğunu söyledi.

Beştaş, İstanbul Barosu'nu harekete geçmeye çağırarak şunları yazdı:

"Sevgili Başak Demirtaş'a sosyal medya üzerinden yapılan ahlaksızca saldırının faili İstanbul barosuna kayıtlı Osman Taşdemir isimli bir avukat. Daha önce de arkadaşlarımıza/siyasetçilerimize açık kimliği ile defalarca küfreden, hakaret eden bu aşağılık şahısla ilgili İstanbul Barosunu harekete geçmeye çağırıyoruz.

Belli odaklarca korunan bu hesap sahiplerinin hepsinin hukuk önünde hesabı elbette sorulacak."

Çelenk: Bu suç cezasız kalmamalıdır

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk de bir kınama mesajı yayımladı.

Çelenk mesajında "Kıymetli Başak Demirtaş'a yönelik bu saldırgan ve çirkin dil, bu cesareti kadınları her fırsatta hedef gösteren, kazanımlarına saldıran cinsiyetçi devlet ve siyaset dilinden alıyor. Cezasızlıktan alıyor. Kurumların kayıtsızlığından alıyor. Başak Demirtaş'ın zulüm karşısındaki onurlu duruşu, mücadelesi ve direngenliği ahlak ve haysiyet yoksunlarını kendileriyle yüzleştiriyor ve rahatsız ediyor. Bunu görüyoruz.

Başak Demirtaş'ın yanındayız.

İstanbul Barosunu Av. Osman Taşdemir'in bu çirkin, bu haysiyet yoksunu ifadeleri karşısında göreve çağırıyoruz. Hakaret suçunun tüm unsurlarını taşıyan bu suç cezasız kalmamalıdır, adalet istiyoruz." talebini getirdi. (Kısa Dalga)

Gündem