Merkez Bankası Başkanı Erkan: Reeskont limitini artırmaya çalışıyoruz

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Reeskont limitini artırmaya çalışıyoruz
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, reeskont limitini artırma çalışmalarının devam ettiğini "Temmuz'da 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız" sözleriyle açıkladı.

Son dönemde reel sektörün odaklandığı sorunların başında reeskont limitleri geliyor. Konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yeni bir açıklama geldi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Temmuz'da 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

BloombergHT'nin yer verdiği bilgilere göre; yatırım taahhütlü avans kredileriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erkan, "Yatırım taahhütlü avans kredileriyle cari dengeye katkı verecek ve etkileri döviz kuru ve fiyat istikrarında hissedilecek alanlarda üretim artışı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

ASO gündem toplantısında konuşan Erkan, "Sanayicilerimizden beklentimiz yatırımlara ağırlık vermeleri, uygulanan programa ve Türkiye’ye her koşulda destek olmaya devam etmeleridir" dedi.

İlgili konu Erkan'ın Türkiye Bankalar Birliği yönetimiyle yaptığı toplantıda da gündeme gelmişti.

Reeskont nedir?

Herhangi bir bankanın elinde bulunan ve daha ödeme zamanı gelmemiş olan senetleri bankanın kendi belirlediği belli başlı şartlar karşılığında merkez bankasına iskonto ettirerek paraya çevirmesi. (Kısa Dalga)

Ekonomi