Merkez Bankası döviz işlemlerine kısıtlama getirdi

Merkez Bankası döviz işlemlerine kısıtlama getirdi
Eski Halkbank ve Ziraat Bankası Genel Müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası bankalara dövizde işlem saati kısıtlaması getirdi. Bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek” dedi.

Merkez Bankası’nın döviz işlemlerinde kısıtlama getirdiği öğrenildi. Kararı, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından duyurdu.

Babuşcu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası bankalara dövizde işlem saati kısıtlaması getirdi. Bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek.” dedi.

Babuşçu, Twitter hesabından şu bilgileri verdi:

1.png2.png

“Merkez Bankası bankalara dövizde işlem saati kısıtlaması getirdi.. Bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek.

Merkez Bankası’ndan ikinci karar: Gerçek ve tüzel kişilere(tüm müşterilere) her bankanın satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdi. Limitler her banka bazında ayrı belirlendi.”

Şenol Babuşçu kimdir?

Şenol Babuşcu 1965 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. 1982 yılında ise İstanbul Maliye Okulundan mezun oldu ve Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İktisat Bölümünde bitirdi. Lisansüstü eğitimini ise Hacettepe Üniversitesinde İşletme bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede doktora tezini yayınladı.

Şenol Babuşcu Maliye Bakanlığında çalışma hayatına başladı. Halk Bankasında Müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Araştırma ve Geliştirme Birimini kurmak üzere Ziraat bankasına geçti. Zaman için Araştırma ve Geliştirme Daire başkanı olarak görevine getirildi.

Ekonomik krizlerden sonra Kamu Bankalarının yapılandırılması için hazırlanan programda üst düzey yönetici olarak Ziraat Bankasında Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.

Bankacılık kariyerinden sonra Başkent Üniversitesi Bankacılık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına devam etti. Şenol Babuşcu makaleleri ile bir çok ödüle layık görülmüştür. Alanı ile ilgili bir çok akademik kitabı mevcuttur. (Kısa Dalga)

Ekonomi