Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara asgari ücreti hesapladı

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara asgari ücreti hesapladı
11 Aralık'ta yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, asgari ücreti 16 bin lira olarak hesapladı.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara asgari ücrete yapılacak zam beklentisini, sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Türk-İş tarafından paylaşılan açlık sınırı grafiğine yer veren Kara, geçmiş yıllarda söz konusu rakamlar ile asgari ücret arasındaki ilişkiyi gösteren bir grafik paylaştı. Kara, bu doğrultuda yeni yılda asgari ücrete yapılması beklenen zammın yüzde 40 olduğunu belirtti.

16 bin lira tahmini

Halihazırda 11 bin 402 lira olan asgari ücretin, yapılacak yüzde 40'lık zamla doğrudan 16 bin liraya tamamlanacağı yönünde beklentisini belirten Kara, 2024 yılında asgari ücrete tek bir zam yapılacağının açıklandığını vurguladı.

'TÜRK-İŞ'in ölçtüğü açlık sınırının 2024'te %36 artacağını varsaydım'

"Bu hesabı nasıl yaptığıma ilişkin çok soru geldi" diyerek yaptığı hesaplamayı anlatan Kara, "Bu hesabı nasıl yaptığıma ilişkin çok soru geldi. TÜRK-İŞ'in ölçtüğü açlık sınırının 2024'te %36 (TCMB tahmini) artacağını varsaydım (daha yüksek de olabilir). Yılda bir kez ayarlama yapılacaksa asgari ücreti 2024 ortalama açlık sınırına eşitleyen değer yaklaşık 17.500 TL oluyor" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi