Merkez Bankası'nda "gece yarısı" operasyonuna tepkiler: "Milletin geleceğini karartmayın"

Merkez Bankası'nda "gece yarısı" operasyonuna tepkiler: "Milletin geleceğini karartmayın"
Merkez Bankası'ndaki görevden almalara muhalefet tepki gösterdi. Davutoğlu, görevden yöneticinin 5 ay önce atandığını belirterek "Milletin geleceğini karartmayın" derken, Babacan da Merkez Bankası'nı iktidarın oyuncak haline getirdiğini söyledi.

Merkez Bankası'ndan üç yöneticinin gece yarısı görevden alınmasına DEVA Partisi lideri Ali Babacan Ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi.

DAVUTOĞLU: BEŞ AY ÖNCE ATADINIZ

Ahmet Davutoğlu ise şu paylaşımı yaptı:  "Beş ay önce atadığınız Merkez Bankası Başkan yardımcısını değiştirmenin cehaletinize çözüm mü olacağını zannediyorsunuz? Faiz, kur ve enflasyon arasındaki ilişkiyi bilememenizin bedelini millet mi ödeyecek? Yeter artık! Milletin geleceğini karartmayın!"

BABACAN: KURUMU OYUNCAK ETTİNİZ

Babacan, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Merkez Bankası atamalarını eleştirdi. “Bağımsız olması gereken bir kurum, tek bir kişinin elinde oyuncak oldu” diyen Babacan’ın paylaşımı şöyle:

“Bağımsız olması gereken bir kurum, tek bir kişinin elinde oyuncak oldu. Önerimi tekrar ediyorum: Sayın Erdoğan, uğraşmayın getir götürle. Varlık Fonu’nda yaptığınız gibi, Merkez Bankası Başkanlığı’na da kendinizi atayın. Gece yarısı kararlarıyla ülkeye zarar vermeye son verin.”

Ekonomi