Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına ekonomistlerden çarpıcı yorumlar: Göz göre göre yoksullaştırılıyoruz

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına ekonomistlerden çarpıcı yorumlar: Göz göre göre yoksullaştırılıyoruz
Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 132 olan politika faizini yüzde 10.5'e indirmesine ekonomistlerde tepki gösterdi.

Merkez Bankası (TCMB) yüzde 12 olan politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 10.5'e indirdi. Ekonomistler faiz indirimi kararını eleştirdi.

Uğur Gürses: Çok yazık; ücretini TL olarak alan, tasarrufunu TL, emeklilik birikimlerini TL tutanlar göz göre göre yoksullaştırılıyor. Gelecek bir yılda enflasyonu resmi belgelerde % 25'te gören bürokratlar, faizi bugün 1.5 puan indirirken, gelecek ay da 1.5 puan indirerek % 9'a çekecekler.

ugur-gurses.jpg

Yalçın Karatepe: "Kurul, politika faizinin 150 baz puan düşürülmesine karar vermiştir. Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır" demişler. Yani Kasımda da 150 baz puanlık indirimle bu yıl tamamlanacakmış.

MB politika faizini 150 baz puan indirerek %10,50'ye düşürdü. Küsuratlı işlem yaparak "kapsamlı analizler sonucunda" bu karara vardıkları izlenimi vermeye çalışmışlar :)

yalcin.jpg

Evren Devrim Zelyurt: Merkez Bankası buzdağını gördü ve Kasım sonrası dümeni kıracağız diyor! Ama artık çok geç, zira Titanic misali transatlantik gemiler dümeni kırsa da gövde hemen dönmez, çarpışma kaçınılmaz!

evren.jpg

Ekonomi