Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredilerin geri ödeme tutarı ana paranın 2 katına çıktı

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredilerin geri ödeme tutarı ana paranın 2 katına çıktı
Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 45’e yükseltmesi sonrası bankaların kredi faiz oranları dikkat çekti. 300 bin liralık kredinin 24 ay vadeyle geri ödeme tutarı 690 bin liraya çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine yükseltti. Son faiz kararı sonrasında bankaların da faiz oranları arttırıldı. Sosyal medyada bir paylaşım ise dikkat çekti. 300 bin TL’lik bir kredinin 24 ay vadeyle geri ödeme tutarının 690 bin TL olması gündem oldu.

Yılın ilk faiz kararı için Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün toplandı. Yapılan toplantıdan faizleri 250 baz puan artırma kararı çıktı.

Kararla birlikte yüzde 42,5 olan faiz oranı yüzde 45'e çıktı.

Faiz kararına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini değerlendirmiştir.”

Merkez Bankası'nın kararı sonrası bankaların krediler için uyguladığı kredi faiz oranları dikkat çekti.

300 bin TL’lik krediye uygulanacak 24 aylık vadede geri ödeme tutarının 690 bin TL olması sosyal medyada gündem oldu. (Kısa Dalga)

Ekonomi