Merkez Bankası'nın yeni başkan yardımcısı Morgan Stanley'den

Merkez Bankası'nın yeni başkan yardımcısı Morgan Stanley'den
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı görevden almasının ardından bu defa da Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'yı da görevden aldı. Yerine, Mustafa Duman atandı.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkan yardımcısı Murat Çetinkaya'yı görevden alarak yerine  Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley'in Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'ı  atadı.

Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınmasından sonra dikkat çeken bir başka görevden alma bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Murat Çetinkaya'yı Merkez Bankası Başkan yardımcılığı görevinden alan Erdoğan, yerine Mustafa Duman'ı atadı.

Piyasalara bir mesaj mı? 

Murat Çetinkaya’nın yerine atanan Mustafa Duman’ın profili, bu atama ile uluslararası kuruluşlara ve piyasalara Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığı görevinden alınmasından sonra “olumlu” bir mesaj vermek için yapıldığı yorumlarına neden oldu.


Başkanın gönderilerini "like"lamış

Mustafa Duman’ın LinkedIn profilindeki paylaşımları da Naci Ağbal’ın yerine Merkez Bankası başkanlığına atanan eski AKP milletvekili Şahap Kavcıoğlu’ndan oldukça farklı.
Yeni başkan yardımcısının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen’in paylaşımlarını sıkça beğendiği görülüyor. Duman’ın AKP’nin son dönemde ısrarla karşı çıktığı “toplumsal cinsiyet eşitliğini” destekleyen bir afişi beğenmesi de dikkat çekiyor. Duman’ın dikkat çeken diğer paylaşımları ise Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Kavcıoğlu’nun gönderilerini 18 Mart tarihinden itibaren sıkça “beğenmesi”. 

Mustafa Duman kimdir? 

1969 yılında doğan Mustafa Duman, ODTÜ İşletme Bölümü mezunudur. Devamında City University CASS Business School, Londra’da MBA ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü’nda Sermaye Piyasaları yüksek lisansı yapmıştır.

Morgan Stanley Menkul Değerler’de Ocak 2013’te Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2020’den itibaren vekaleten Genel Müdür, Mart 2020’den itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Ağustos 2020’de asaleten Genel Müdür oldu. Bankacılık kariyerinde Denetim, Hazine, Risk Yönetimi ve CFO pozisyonlarında görev yaptı. Bir banka ve iki aracı kurum kuruluşunda kurucu takımın parçası olarak yer aldı. Kariyeri boyunca muhtelif iş alanlarındaki önemli projelerde süreç ve takımları yönetti.

Evli ve 1 çocuk babası olan Mustafa Duman, 30 Mart 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Ekonomi