Merkez Hakem Kurulu'ndan kınama açıklaması

Merkez Hakem Kurulu'ndan kınama açıklaması
Merkez Hakem Kurulu (MHK), hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı ve "Bu olaya sebebiyet veren tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması adına olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği ile 22 ve 23'üncü dönem AKP Ankara Milletvekili Başkan Faruk Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldırdı. Yumruklu saldırıda Halil Umut Meler'in sol gözü morardı.

'Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna da yapılmıştır'

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), “Çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna da yapılmıştır” açıklamasını yaptı.

'Yasal ve idari süreci yakından takip edeceğiz'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“11.12.2023 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumunda oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor müsabakasında çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı sadece hakemlerimize değil, Türk Futboluna da yapılmıştır. Merkez Hakem Kurulu olarak sonuna kadar hakemimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz. Yasal ve idari süreci yakından takip edeceğimizi ve bu olaya sebebiyet veren tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması adına olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.”

(Kısa Dalga)

Gündem