Mersin Belediye Başkanı Seçer: Benim adayım elbette Kılıçdaroğlu

Mersin Belediye Başkanı Seçer: Benim adayım elbette Kılıçdaroğlu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı bir televizyon programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın olası Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin soruya, “Tabii ki bir CHP’li olarak ben Cumhurbaşkanı adayı olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nu görmek isterim” yanıtını verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bugün katıldığı Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın olası Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili düşüncesini de Programda açıklayan Seçer, “Elbette ki şu anda biz ana muhalefet partisiyiz ve bizim bir liderimiz var. Onun başkanlığında yetkili kurullarımız var. Onların alacağı karar bizim başımızın tacıdır. Biz öyle niyet okuyup, analizler yapmak, tahliller yapmak yetkisine sahip değiliz” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde CHP’nin beş yeni Büyükşehir Belediyesi’ni, toplamda da 11 Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasının ve bu belediyelerin ülke nüfusunun yüzde 45’ni yönetmesinin mimarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Seçer, “Tabii ki bir CHP’li olarak ben Cumhurbaşkanı adayı olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nu görmek isterim” dedi.

6’lı masanın sağlam kalması gerektiğine de dikkat çeken Seçer, “6’lı masada muhafazakar, milli görüş, sosyal demokrat, sol görüşler var. Bunlar ayrı, ama temel ilkeler var. Türkiye’nin temel sorunları var. İvedi olarak bunlar nasıl çözülecek, halka güven vermek lazım. İstikrarlı bir görüntü çizmek lazım. Bir arada güçlü bir şekilde durulduğunu halka göstermek lazım, gerisi gelecektir” diye konuştu. (ANKA)

Politika