Mersin Belediyesi’ndeki ‘PKK iltisaklı’ diye yargılanan kadın şoföre beraat

Mersin Belediyesi’ndeki ‘PKK iltisaklı’ diye yargılanan kadın şoföre beraat
İçişleri Bakanı Soylu’nun CHP’li belediyelerle ilgili iddiasına dayanak yaptığı, iktidara yakın medyanın da “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin PKK’lı çalıştırdığı” yönündeki haberlerine konu ettiği kadın şoförün beraat ettiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’li belediyelerde terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin çalıştırıldığı iddiasına örnek olarak gösterdiği, iktidara yakın medyanın da bu yönde haberlere konu ettiği kadın şoför hakkında beraat kararı verildiği ortaya çıktı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın yazısında aktardığı bilgilere göre, kadın şoför A.Ş.’nin işe alımı öncesinde Mersin Valiliği’nden “Herhangi bir suç kaydına rastlanmadığı” yönünde rapor verildi. Saymaz, Mersin Valiliği’nin, A.Ş.’nin twitter hesabından bazı paylaşımlara “beğeni yaptığını” bildiğini, bunu Mersin Belediyesi’ne özellikle bildirmediğini, kısa süre sonra kişinin gözaltına alınıp tutuklandığını ve yargılanarak beraat ettiğini kaydettiği yazısında şeyle dedi:

“A.Ş., MBB’nin otobüs şoförü ilanına başvurdu. Yazılı sınavı ve mülakatı geçti. MBB, 21 Eylül’de Asiye Ş.’nin de aralarında olduğu 146 kişilik isim listesini, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için Mersin Valiliği’ne gönderdi.

Valilik 30 Eylül’de verdiği yanıtta A.Ş. için “Arşiv araştırmasında herhangi bir kayda rastlanılmamıştır” dedi.

Belediye, 42 yaşındaki A.Ş.’yi 17 Ekim’de işe aldı.

Dokuz gün sonra Mersin Emniyeti, “Kayda rastlanılmamıştır” görüşünü kendisi belirtmemiş gibi A.Ş.’yi gözaltına aldı.

Dosya açıldığında fark edildi ki…

Meğer Emniyet, belediyenin talep ettiği güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması henüz sonuçlanmadan, gelen şikayet üzerine A.Ş.’nin twitter hesabında araştırma yapmış.

Raporda A.Ş.’nin PKK’yı, terör eylemlerini ve Öcalan’ı konu alan 25 paylaşımı beğendiği saptanmış.

Raporun tarihi ne?

27 Eylül.

Valiliğin belediyeye yanıtı ne zaman?

30 Eylül.

Demek oluyor ki bu ‘beğeniler’ üç gün önceden bilindiği halde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına dahil edilmesi gerekirken edilmemiş.

Belediyede işe girmesi beklendi

MBB haberdar edilmediği gibi A.Ş.’nin gözaltına alınması için 17 Ekim’de işe girmesi beklendi. İş başı yapınca kapan MBB’nin üzerine kapandı.

A.Ş., ifadesinde, “Beğeni yaptığımı hatırlamıyorum” dese de PKK propagandasından tutuklandı. Bu sayede “CHP’li belediyenin PKK’lı çalıştırdığı” mesajı verildi.

Ya sonra?

Amaç gerçekleştiği için…

Tutuklandıktan 11 gün sonra, 7 Kasım’da A.Ş.’ye dava açıldı.

İlk duruşma 22 Kasım’da görüldü.

Beraate karar ver mahkeme A.Ş.’yi tahliye etti.

A.Ş.’nin 17.400 TL’lik vekalet ücreti de Hazine’den ödendi, iyi mi?”

Gündem