Mersin polisevi iddianamesi tamamlandı: 10 sanığa dava: Dilşah Ercan’a ‘organizatör’ rolü, paramotorda ısrar

Mersin polisevi iddianamesi tamamlandı: 10 sanığa dava: Dilşah Ercan’a ‘organizatör’ rolü, paramotorda ısrar
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Polisevi’ne düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili soruşturmasını tamamladı. 10 Sanık hakkında, 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 74’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

ERSAN ATAR


Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Eylül 2022’de Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, 10 sanık hakkında, “Ülke bütünlüğünü bozmaya kalkışmak” ve “Kamu görevlisini öldürmek” başta olmak farklı suçlardan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 74’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Kısa Dalga’nın ulaştığı 66 sayfalık iddianamede, öne çıkan bazı bölümler şöyle:

Dilşah Ercan, eylemi gerçekleştirmedi, organize etti: İsmi soruşturma sürecinde tartışmalara neden olan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “iki saldırgandan biri” olarak yansıtılan Dilşah Ercan için iddianamede, “Yurtdışında, Suriyeli sanık Ahmed Ahmo ile birlikte eylemin hazırlığını yaptığı” belirtildi.

Parmak izi çöpten çıktı: Yine soruşturma aşamasında İçişleri Bakanı Soylu olay yerinde Dilşah Ercan’ın parmak izi bulunduğunu ileri sürmüştü. İddianamede, Dilşah Ercan’ın parmak izinin olaya yakın yerde çöp tenekesinde bulunan patlamamış haldeki bombalı düzenek üzerinde bulunduğunu belirtildi.

İtirafçı ifadesiyle teşhis: İddianamede, Dilşah Ercan’ın olay esnasında olay yerinde bulunduğu iddia edildi. Savcılık bu iddiasına dayanak olarak itirafçı tanığın fotoğraftan teşhis ifadesine dayandı.

Paramotorla geldiler ama...: İddianamede, soruşturma sürecindeki “saldırganlar paramotorla geldiler” tezi sürdürüldü. Eylemi gerçekleştiren iki saldırganın paramatorla nereden geldikleri yönünde bir bilgi iddianamede yer almadı. Savcılık, paramotor üzerinde eylemi Dilşah Ercan ile birlikte organize ettiğini ileri sürdüğü Ahmed Ahmo’nun parmak izi bulunduğu belirtildi.

Ayrıntılar geliyor…

Özel Haber