Mersin Valiliği ile CHP'lilerin mitingte sayı polemiği: Valilik 21 bin 500, CHP'liler 100 bin

Mersin Valiliği ile CHP'lilerin mitingte sayı polemiği:  Valilik 21 bin 500, CHP'liler 100 bin
CHP'nin Mersin mitingine katılımın düzeyi tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sayılar elimizde bir Siirt'e bakın bir de Mersin'e' demesinden sonra Mersin Valiliği mitinge katılanların sayısının 21 bin 500 olduğunu ileri sürdü. CHP'liler ise en 100 bin kişinin katıldığını belirtiyor.

CHP'nin Mersin'de düzenlediği 'Milletin Sesi' mitingine kaç kişinin katıldığı belli oldu. Valilik, meydanda 21 bin 500 kişinin toplandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting için 'Sayılar elimizde bir Siirt'e bakın bir de Mersin'e' demiş CHP lideri de 'Sayıları TÜİK'ten mi aldın?' cevabı vermişti.

Mersin Valiliği'nin CHP mitingine 21 bin 500 kişinin katıldığını açıklaması üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP'nin metrekare hesaplaması yaptığını ve katılımın 100 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, Mersin Millet Bahçesi yanındaki alanda düzenlenen mitinge 18 bin 500 kişi polis ekiplerince güvenlik önlemi alınan turnikelerden geçerek katıldığı, 3 bin kişi de alan dışından mitingi izledi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Valiliği'nin 'CHP'nin mitingine 21 bin 500 kişinin katıldığı' açıklamasına yanıt verdi. Başarır, "CHP metrekere bazlı hesaplama yaptı. Katılım sayısı 100 binin üzerindedir" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Tamam ağlama, Mersin mitinginde sadece 4 kişi vardı. Ağaçtan izleyen:)) Görmeliydiniz nasıl güzeller, eski toprağın enerjisini metrelerce uzaktan hissettim" ifadelerini kullandı.

Eski CHP milletvekili Eren Erdem ise Twitter hesabından "Mersin Valiliği mitinge katılımın 21.500 kişi olduğunu açıklamış. Sanırım rakamları TÜİK’ten aldılar. Hadi diyelim doğru! Meydan okuyoruz, rest çekiyoruz! Sözünüz yalan, getirin sandığı yiğit gibi; koyup ölçelim beraber. Sandık getirecek gözünüz yoksa; susun; konuşmayın bebişler!" diye yazdı.

Gündem