Mersin'de bir imam hatip lisesinde şeyh katılımlı mevlit töreni

Mersin'de bir imam hatip lisesinde şeyh katılımlı mevlit töreni
Mersin'de Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneği, Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde şeyh katılımı bir "mevlit" töreni düzenledi.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneği tarafından ‘Mevlid-i Şerif’ etkinliği düzenlendi.

Valisinden belediye başkanına kadar 'destek' verdiler

Evrensel'den Mahsun Kılıç'ın haberine göre ‘Peygamber torunu’ olarak da tanıtılan Lübnan Seyyitler Cemiyeti Başkanı Şeyh Cemil Halim el-Hüseyni’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi, AKP’li Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri programa destek verenler olarak takdim edildi.

Şeyh kürsye giderken herkes ayağa kalktı

Etkinlik alanına lüks bir araçla gelen Şeyh Cemil Halim el Hüseyni’nin konuşma için kürsüye yürüdüğü sırada alandaki herkesin ayağa kalkması dikkat çekti. El Hüseyni konuşmasında “Bu ülkede güvenlik içerisinde yaşadığınız için şükredin. Cennet için çabalayın, halinize şükredin” dedi.

Beyaz çarşaf giydirilen çocuklar sahneye çıkarıldı

Konuşmasının ardından el Hüseyni lüks aracıyla alandan ayrılırken bu kez sahneye küçük yaştaki çocuklar çıkarıldı. Beyaz çarşaf giydirilen kızlı erkekli çocuklar sahneye çıktıktan sonra içlerinden biri “Ey Müslümanlar, bilinmelidir ki Allah nezdinde tek hak din İslam’dır. Allah 124 bin peygamber göndermiştir, hepsi İslam dini ile gelmiştir” derken söyleyeceklerini unutarak yanındaki hocasına döndü. Hoca ile çocuk arasındaki kısa diyalogdan sonra çocuk ağlamaya başlayarak konuşmayı sürdüremedi. Çocukların söylediği ilahilerle süren etkinlik çeyrek altın, mutfak eşyaları, Kur’an-ı Kerim ve umre çekilişi ile sona erdi. (Kısa Dalga)

Gündem