Mersin’in yeni tiyatrosu Kreatif’ten ilk oyun: Soytarılar

Mersin’in yeni tiyatrosu Kreatif’ten ilk oyun: Soytarılar
Oyuncu - yönetmen Ozan Erdönmez’in Mersin’de kurduğu Kreatif Tiyatro, 9 Mart’ta “Soytarılar”la prömiyer yapacak.

Kreatif Tiyatro, Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncu ve yönetmeni, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde de misafir sanatçı olarak görev alan Ozan Erdönmez’in öncülüğünde bu yıl kuruldu. Çiçeği burnunda tiyatro, prömiyerini 9 Mart’ta “Soytarılar” adlı oyunla  Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacak.

Buco, Papi ve Riki

Yönetmenliğini Ozan Erdönmez’in yaptığı oyun; şehir şehir  gezerek gösterilerini gerçekleştirmeye çalışan Buco, Papi ve Riki adlı üç soytarıyı anlatıyor. Asıl amaçları halka ulaşmak ve insanları eğledirmek olan Buco, Papi ve Riki son gittikleri yerde beklemedikleri bir sonla karşılaşır.

R. Ppavelkıç tarafından yazılan ‘Soytarılar’ oyununun çevirisi Muharrem Şen’e ait.  Sahnede ise Mehmet Selam Çağlar, Ozan Erdönmez ve Volkan Güneri yer alıyor.

Oyunun dramaturgluğunu Çağlar Ekinci, ışık tasarımını Devrim Çelik, koreografisini Ceren Özmen, dekor ve kostüm tasarımını Hülya Akın, müzik düzenlemesini Ömür Sevgi Çil, ses tasarımını Emrah Oğuz yapıyor. Oyunun afiş ve ekip fotoğraf çekimlerini Caretta Photography, afiş ve sosyal medya tasarımını Özge Arısoy, reji asistanlığını ise Ece Bukan ve Sude Naz Saydam üstleniyor. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat